Systemy załadunkowe Kronos

Wydajność linii produkcyjnej to obecnie jedna z najważniejszych kwestii dla firm prowadzących piekarnie. Od tego zależy bowiem nie tylko ilość wyprodukowanego pieczywa, ale także wysokość kosztów jego produkcji. Jeśli więc zależy nam na wysokiej jakości wypiekach i oszczędnej produkcji, to powinniśmy sięgnąć po właściwe systemy załadunkowe.

Systemy załadunkowe – dla kogo idealny będzie wariant jednopoziomowy?

Wybór systemu załadunkowego zależy w dużej mierze od wielkości piekarni i jej potrzeb. Nieduże firmy lub te specjalizujące się w konkretnych wypiekach mogą spokojnie sięgać po jednopoziomowe systemy załadunkowe. Takie stanowisko może z powodzeniem obsługiwać jedna osoba. Do wyboru będzie miała aż trzy tryby pracy. Program ręczny wykorzystuje silnik urządzenia wyłącznie do załadunku i rozładunku pieca. W trybie półautomatycznym to pracownik za pomocą panelu sterowania kontroluje poczynania systemu. Program automatyczny z kolei umożliwia pełną automatyzację, zarówno załadunku, rozładunku, jak i wypieku. Korzystanie z takich urządzeń pozwala skrócić cały proces i zwiększyć wydajność produkcji nawet o 20%.

Systemy załadunkowe Kronos – wielopoziomowe rozwiązanie na kilka pieców

Do piekarni, które produkują dziennie ponad trzy tysiące sztuk chleba, sprawdzą się wielopoziomowe systemy załadunkowe Kronos. Rozwiązanie to umożliwia załadunek i rozładunek 280 sztuk chleba w około 4-6 minut. Systemy załadunkowe Kronos mogą z powodzeniem obsługiwać wiele pieców ustawionych obok siebie. Dzięki temu oszczędzimy energię, którą traciliśmy podczas załadunku i rozładunku pieca. Dodatkowo jesteśmy w stanie wykorzystać także nawet 15% więcej powierzchni pieca. Systemy załadunkowe Kronos znajdziemy bez problemu w sieci. Wystarczy kliknąć w ten link https://bakeres.pl/oferta/systemy-zaladunkowo-rozladunkowe/kronos/. Tego typu rozwiązania mogą być także wyposażone w funkcję odwrócenia bułek znakowanych, takich jak kajzerka czy bułka poznańska. Dzięki temu takie pieczywo zawsze będzie wyjmowane z pieca znakiem do góry.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here